Home > Blog > Cu copiii prin Bucuresti > Activitati gratuite 

Cu copiii prin Bucuresti 

Activitati gratuite

Nu lasa banii sa stea in calea distractiei copiilor tai! Iata cateva exemple de activitati gratuite in Bucuresti!

Activitati gratuite pentru copii

  Inchiriere biciclete 

In parcurile mari (Parcul Herastrau - intrarea  Aviatorilor si intrarea  Arcul de Triumf; Parcul Tineretului) sunt centre de inchiriere a bicicletelor, unde copiii cu varsta sub 16 ani pot inchiria gratuit o bicicleta timp de 2 ore, pe baza carnetului de elev. 

Locatie: Parcul Herastrau; Parcul Tineretului 

Varsta copii: < 16 ani 

 

  Ateliere de creatie pentru copii 

Centrul de Creatie, Arta si Traditie al Municipiului Bucuresti organizeaza Atelierele Creart.

Sambata, intre orele 11:00 – 16:30, copiii sunt asteptati la atelierele „Bunele maniere se invata!”, „Sa ne jucam inteligent!” si „Universul Picturii” (pictura pe sticla, lemn si hartie), iar duminica, in intervalul orar: 11.00 – 18.00 la atelierele „Instrumente Vesele”, „Micii Bucatari”, „Bagheta Magica” si „Lumea Basmelor”. 

La Centrul de Creatie, Arta si Traditie al Municipiului Bucuresti se organizeaza si "Clubul Micului Actor", un atelier propus de Teatrul Ion Creanga ce are ca scop dezvoltarea abilitatilor de comunicare ale copiilor participanti prin exercitii de orientare, de tinuta, de ritm, de vorbire, de alternare a unor stari, de imitatie si de mimare, de memorie, de atentie si vor invata sa interpreteze un text dramatic.

Locatie: Str. Alexandru Lahovari, nr.7, sector 1  

Varsta copii: sambata > 5 ani; duminca >7 ani 

 

 Muzee si galerii de arta

Muzeele si casele memoriale din Bucuresti sunt deschise in cursul saptamanii, inclusiv in week-end cu exceptia zilelor de luni (unele si marti) si a zilelor oficial libere (1, 2 si 24 ianuarie, prima si a doua zi de Paste, prima si a doua zi de Rusalii, 1 mai, 15 august, 30 noiembrie, 1, 25 si 26 decembrie).

Copiii au acces gratuit astfel: 

• copiii prescolari (pana la varsta de 7 ani);

• elevii in varsta de pana la 18 ani, pe perioada vacantelor scolare;

• elevii si studentii cetateni romani din afara granitelor tarii, bursieri ai statului roman; 

• elevii si studentii la arte plastice - la Muzeul National de Arta al Romaniei;

• elevii, studentii de la scolile, liceele si universitatile de muzica din tara - la Muzeul George Enescu;

• in prima miercuri a fiecarei luni - la Muzeul National de Arta al Romaniei;

• in fiecare zi de 26 a fiecarei luni sau in ziua lucratoare imediat urmatoare a lunii daca data de 26 cade intr-o zi cand institutia este inchisa pentru public - la Muzeul George Enescu.

 Muzee apreciate de copii ♥

Muzeul National de Arta al Romaniei, Calea Victoriei, 49-53

Muzeul Taranului Roman, Sos. Kiseleff, nr. 3

Muzeului National al Satului, Sos. Kiseleff, nr. 28-30 

Muzeul George Enescu, Calea Victoriei, nr. 141

Muzeul Militar National, Str. Mircea Vulcanescu, nr. 125-127 

Muzeul Municipiului Bucuresti, Bd. I.C. Bratianu, nr. 2

Palatul Voievodal Curtea Veche, Str. Franceza, nr. 21-23

Muzeul National Cotroceni, Bd. Geniului, nr. 1, 

Muzeul National de Geologie, Sos. Kiseleff, nr. 2

Muzeul National de Istorie a Romaniei, Calea Victoriei, nr. 12

Muzeul National de Istorie Naturala Grigore Antipa, Sos. Kiseleff, nr. 1

Muzeul Sportului din Romania, Bd. Marasti, nr. 20A

 

 Lectura la Biblioteca Natinala a Romaniei 

Copiii pot beneficia de card de acces la Biblioteca Nationala a Romaniei prin semnarea unui angajament din partea parintilor. Biblioteca detine spatii destinate copiilor:

- Ludoteca ”Apolodor din Labrador” - spatiu de lectura dedicat exclusiv prescolarilor pana la 8 ani, iubitori de basme si personaje fantastice, ce isi propune sa ii aduca pe cei mici mai aproape de carti si de lectura, sa-i antreneze in activitati menite sa le stimuleze creativitatea, increderea in sine, inventivitatea, disponibilitatea si abilitatea de a relationa cu alti copii. In cadrul salii sunt organizate periodic ateliere de creatie, sedințe de lectura, expozitii, spectacole de teatru si alte tipuri de evenimente dedicate celor mici.

- Pentru copiii mai mari, Sala pentru copii si tineret “Ionel Teodoreanu”  pune la dispozitie literatura adecvata varstei, manuale si programe scolare, material didactic, atlase, dictionare, enciclopedii.

Periodic la Biblioteca Nationala au loc evenimente diverse, participarea fiind gratuita. De exemplu, Festivalul "Povesti pentru copii și oameni mari" include spectacole dramatice si muzicale sustinute de artistii Teatrului de Opereta si Musical „Ion Dacian”, ai Teatrului „Tandarica” si ai Teatrului „Ion Creanga”, dar si o serie de ateliere dedicate artelor spectacolului si artelor vizuale (jocuri teatrale, prezentare de instrumente muzicale, caligrafie si ilustratie de carte, bune maniere in timpul vizionarii unui spectacol, improvizatie teatrala, mima-pantomima, pictura).

Locatie: Bd. Unirii, nr.22

 

 Activitati sportive 

In toate parcurile mari din Bucuresti, copiii pot sa faca sport. Exista terenuri de fotbal, baschet sau tenis (Izvor, Tei, Tineretului), aparate de fitness (Kiseleff, Titan, Tei), piste pentru skateboarding (Herastrau, Eroilor). 

 

 Vizitarea Sky Tower

Sky Tower e o cladire cu 37 de etaje din nordul capitalei care are o arhitectura inovatoare, impresionanata, in forma eliptica si ofera o vedere panoramica unica asupra Bucurestiului. 

Locatie: Calea Floreasca, 246C

    

Muzee si atractii

 

Film, teatru, muzica

 

Parcuri si gradini

 

Parcuri de distractie

 

Activitati in interior

  

Sa cunoastem orasul!

 

Imprejurimile Bucurestiului