Home > Blog > Fii asigurat!

Fii asigurat!

   Multi oameni pleaca in calatorie fara o asigurare medicala. Statisticile spun ca persoanele sub 35 de ani incheie cele mai putine asigurari de calatorie. Majoritatea considera ca sunt sanatosi si nu au nevoie de asigurare. Ceea ce unii nu stiu este faptul ca asigurarea ofera mai mult decat protectie medicala, acoperind si riscuri precum pierderea/deteriorarea bagajelor, intarzierea/anularea zborului. 

     Niciodata nu poti anticipa ceea ce se poate intampla intr-o vacanta: o infectie, o fractura, un furt sau un accident iti pot da planurile initiale peste cap. Am vazut destui oameni care nu au incheiat o asigurare inainte de a pleca in vacanta si au regretat foarte mult dupa aceea. Iti doresc sa nu ai nevoie niciodata de asigurare medicala dar te sfatuiesc sa o cumperi pentru ca este genul de lucru de a carui utilitate iti dai seama abia atunci cand nu il ai. Cand platesti cateva sute/ mii de euro pe o vacanta, de ce n-ai mai plati, pentru linistea ta, cateva zeci de lei pe asigurare? 

     Informeaza-te cu privire la conditiile de asigurare, la riscurile acoperite si la cele neacoperite si incheie o asigurare medicala de calatorie. Trebuie sa stii ca orice asigurare se refera, in special, la asistenta de urgenta in caz de accidente. Daca situatiile neplacute apar pe fondul unor boli preexistente sau ca urmarea a consumului de alcool sau droguri, neglijentei in manipularea bagajelor, nu vei fi despagubit. De asemenea, daca folosesti modalitati de insanatosire sau infrumusetare locale (diverse cure), daca sari cu parasuta sa-ti impresionezi iubita, fara un instructor autorizat, daca inoti in ape salbatice, daca te pui in pericol cu premeditare (conducere fara permis, tentative de sinucidere), nu vei fi despagubit. 

     Daca se intampla totusi un incident neplacut, trebuie sa suni la unul din telefoanele inscrise pe polita de asigurare in maxim 24 de ore de la producerea evenimentului, sa respecti indrumarile primite si sa pastrezi toate documentele ce au legatura cu evenimentul respectiv (retete, chitante, etc). 

     Inainte sa pleci la drum, incheie o asigurare medicala pentru ca sunt posibile o multime de situatii dificile in care te poti afla la un anumit moment dat. 

     Sa ai doar vacante in care sa nu ai nevoie de asigurare medicala! 

     Have a Nice-Trip!

 

 7 octombrie 2015     Nice Trip Team       Urmareste-ne pe Facebook