Home > Blog > Quinta

Quinta - vin si aristocratie 

  Portugalia este o tara cu traditie in industria vinului. Vinurile portugheze erau exportate in Imperiul Roman, erau cunoscute de fenicieni, de greci iar mai tarziu, apreciate in toata lumea. Portugalia are doua regiuni viticole protejate UNESCO: Valea Douro si Pico Island.

  Amploarea comertului cu vin de Porto, incepand cu secolul al XV-lea a determinat construirea in apropierea podgoriilor a unor resedinte aristocratice elegante, a unor conace grandioase, construite in stil baroc. Perioada de prosperitate a aristocratiei portugheze a durat pana in secolul al XIX-lea, dupa care a urmat o perioada de declin. Astfel ca, multe dintre aceste proprietati au ajuns in ruine, blazoanele lor sfaramandu-se iar proprietarii fiind incapabili sa finanteze reparatiile sau restaurarea.

  In anii ’80, unul dintre mostenitorii unei astfel de resedinte a transformat conacul familial in spatiu de cazare pentru turisti. Acesta a fost impulsul care a schimbat ulterior infatisarea Portugaliei rurale, multe din aceste proprietati fiind restaurate cu fonduri europene. In prezent, in Portugalia exista nenumarate resedinte grandioase, denumite “quinta”,  cu o mostenire arhitecturala impresionanta, in care turistii se pot caza. Oaspetii au casa la dispozitie, pot participa la culegerea strugurilor sau fabricarea vinului, la preparea cinei alaturi de proprietari, pot degusta vinuri din crama, se pot plimba printre hectarele de vita-de-vie.

  Acest sistem de cazare este extrem de apreciat: peisaje pitoresti, mobila veche, amintiri de familie, activitati rustice.  

 

Quinta da Alcaidaria Mor, Alcaidaria, Ourém 

“Conacul Imbracat” este un loc fermecator, are peste 300 de ani vechime si dispune de gradini senzationale, de camere inalte cu podele de marmura, cu paturi si scaune de epoca dar mai presus de orice, de niste gazde foarte amabile si primitoare. 

 

Quinta das Vinhas, Madeira

Quinta das Vinhas se afla in localitatea Calheta, pe Insula Madeira si include o casa din secolul al XVII-lea si mai multe casute raspandite pe domeniul proprietatii. Primul etaj al acestui conac include vechea bucatarie care a fost transformata in sala de mese, pastrand filtrul de apa original si cuptorul de paine. Orasul Funchal este la 36 km de Quinta das Vinhas, iar Aeroportul din Madeira este la 45 de minute de mers cu masina. 

     

 

Quinta da DouradaPortalegre

Situata in  São Mamede Natural Park, Quinta da Dourada este un loc minunat in care te poti retrage in mijlocul naturii. Camerele sunt decorate country-style iar gradinile sunt locuri perfecte pentru plimbari in aer liber. 

     

 

Quinta de Malta, Durrães 

Aceasta locatie ofera cazare intr-un mediu plin de verdeata si o zona foarte  linistita, care poate fi explorata pe jos. Puteti pescui, puteti merge cu bicicletele, puteti inota in piscina. La sfarsitul unei zile pline de activitati, va puteti relaxa in apartamentul amenajat rustic dar foarte confortabil.

     

 

Quinta De Santana, Rabo de Peixe 

Quinta De Santana este o ferma tipica din insulele Azore. Are apartamente spatioase, gradini cu flori tropicale si arbori de citrice, plante de maracuia si bananieri. 

     

 

Quinta de la Rosa, Pinhão

Situata pe malul drept al raului Douro, ofera turistilor o priveliste de vis. Oaspetii pot participa la procesul de fabricare a vinului, la degustari de vinuri, plimbari prin podgorie, vizitarea cramei. 

     

 

  Have a Nice Trip!

 

 10 noiembrie 2015     Nice Trip Team      Urmareste-ne pe Facebook