Home > Blog > Zborul copiilor cu avionul  > Reguli privind calatoria minorilor neinsotiti
 

Reguli privind calatoria minorilor neinsotiti

  Se intampla uneori ca un copil minor sa calatoreasca neinsotit de un adult. Motivele ar putea fi diverse. Pentru ca ingrijorarea parintilor sa fie minima, acestia ar trebui sa se informeze exact care sunt conditiile in care copilul sau poate calatori singur. Companiile aeriene au reguli diferite in ceea ce priveste varsta copiilor care pot calatori singuri, in ceea ce priveste zborurile cu escala si timpul de asteptare pentru conexiune, zborul pe timp de noapte.
 
  De aceea, pentru orice copil care calatoreste neinsotit de un adult, parintii trebuie sa se informeze cu privire la reglementarile legale in acest sens precum si la conditiile speciale ale companiei aeriene cu care va zbura copilul. In toate cazurile va fi nevoie de documente suplimentare si taxe pentru asistenta speciala. Solicitarea acestui serviciu se face inca din momentul rezervarii biletului si se asteapta primirea confirmarii pentru transportul minorului precum si a existentei unui insotitor disponibil pentru copilul tau.
 
  Varsta: pot calatori neinsotiti copii cu varste intre 2 si 18 ani pe zboruri directe, fara escala sau pe zboruri cu escala daca tranzitul este mai mic de trei ore.
 
  Taxa de insotire: include preluarea copilului, asistenta la imbarcare, sprijin in timpul zborului si la aterizare, predarea copilului in aeroportul de destinatie. Daca e vorba de copii mici, cu varste intre 2 si 5 ani, unele companii aeriene solicita plata unui bilet dus-intors pentru insotitorul copilului.
 
  Parintii: completeaza obligatoriu formularul de cerere de insotire (Handling Advice) existent la ghiseul de inregistrare si se afla in posesia unei declaratii autentificate notarial, din partea ambilor parinti, din care sa rezulte ca acestia sunt de acord ca minorul sa calatoreasca insotit de un reprezentant al companiei aeriene.
 
  In cazul in care copilul nu a mai zburat niciodata inainte, se recomanda o vizita la aeroport pentru familiarizarea cu mediul si rigorile de la securitate, vizionarea unor filmulete de informare despre procedurile si activitatile din aeroport.
 
  Have a Nice Trip!
 
 1 aprilie 2016     Nice Trip Team    Urmareste-ne pe Facebook