Home > Blog > Zborul copiilor cu avionul > Parinti neatenti in aeroport

Parinti neatenti in aeroport

  Aeroporturile si avioanele distrag atentia tuturor calatorilor. Parintii sunt ocupati cu check-in-ul, predarea bagajelor, controlul de securitate, imbarcarea. Zborul este de multe ori suprasolicitant pentru parinti. 

  Desi parintii au o multime de lucruri carora trebuie sa le acorde atentie atunci cand calatoresc, este important sa ramana implicati direct cu copiii lor si sa le monitorizeze starea si nevoile. Dincolo de orice, copiii sunt cei mai importanti.

  Nu de putine ori am vazut parinti preocupati de recuperarea bagajelor care stau complet cu spatele la copilul lor. Sau altii care se departeaza destul de mult de copii, preocupati de diverse lucruri. E de preferat ca parintii sa nu intorca spatele copiilor lor atunci cand sunt in aeroport, in gari, statii de autobuz. In vacante, mergem in locuri care sunt total necunoscute pentru copii. In cazul in care copilul e obosit sau agitat, e destul de imprevizibil iar daca stai cu spatele la el, nu il poti observa din astfel de pozitii. Copii au nevoie de atentia ta. Nu spun ca trebuie in mod constant sa vorbesti cu ei si sa-i stimulezi in mod continuu dar trebuie sa fii atent tot timpul la copiii tai.

  E greu sa fii parinte. Sa fii parinte care calatoreste e si mai greu. Dar orice calatorie in conditii de siguranta necesita observare, implicare si preventie, mai ales atunci cand intreaga familie este obosita!

  Have a Nice Trip!

 

 1 aprilie 2016     Nice Trip Team    Urmareste-ne pe Facebook