Home > Blog > Zborul copiilor cu avionul  > Planificarea zborului

Planificarea zborului

Atunci cand iei decizia de a zbura pentru prima data impreuna cu copiii tai, se vor gasi intotdeauna oameni care iti vor spune povesti diverse, menite sa te sperie. E adevarat ca sunt momente in timpul calatoriilor in care simti ca ai pierdut batalia dar nici macar acestea nu vor umbri frumusetea vacantelor impreuna cu copiii. Ai auzit sau ai citit probabil, povesti ale altor parinti, uneori nu chiar atat de amuzante dar nu trebuie sa te sperii. Nu e neaparat ca in situatii identice copiii si parintii sa reactioneze in acelasi mod cu altii din alte familii.  Fii realist, precaut si responsabil si totul va fi bine!

Multi iti vor spune ca e ideal sa calatoresti cu copii care au cel putin 5 ani pentru a avea o vacanta relaxata. Le inteleg nelinistea si sunt de acord ca o calatorie cu un copil e o provocare (dar cand ai doi sau trei?). Dar iti plac provocarile, nu-i asa?

Pe cei mai multi ii sperie drumul mai mult decat destinatia in sine. Si faptul ca cel mic va fi agitat, va plange, nu va manca, va schimba perna, patul, clima, etc. N-ai de unde sa stii cum va fi daca nu probezi. Poate nu va fi asa de rau cum iti inchipui. Si ai pierdut o vacanta frumoasa asteptand sa mai treaca un an si inca unul si inca unul. Din viata ta... scurta, de altfel. Eu cred ca e mai bine iei copiii cu tine in vacanta de mici. De obicei, copiii se adapteaza usor. O vacanta nu trebuie perceputa ca pe o situatie periculoasa in care iti pui copilul. Alta camera? Doar schimbi camera copilului cu o camera de hotel, in legatura cu care te-ai asigurat ca va fi curata si ca ii ofera copilului tot confortul. Alta masina? Nu-i nimic, te ajuta sa te deplasezi dintr-un loc in altul. Atatea lucruri de carat?  E adevarat ca trebuie sa iei cu tine o multime de lucruri. Le iei. Exista solutii de impachetare, strangere, pliere, pentru aproape orice. 

Inainte de a face rezervarea, tine cont de programul de somn al copiilor tai. Un copil obosit, care trebuie sa treaca prin toate filtrele de securitate ale aeroportului atunci cand e ora lui de somn, nu va fi prea fericit. Copilul nu poate intelege ca tu ai cumparat un bilet de avion pe un orar de zbor total nepotrivit cu orarul lui doar pentru a ca fost mai ieftin. Ia in calcul ca e posibil sa "platesti" diferenta cu stress si nervi. 

Dupa ce ai gasit varianta potrivita pentru tine si copiii tai, pregateste totul din timp si bucura-te de vacanta!

Have a Nice Trip!

 

 31 martie 2016    Nice Trip Team      Urmareste-ne pe Facebook