Home > Blog > Zborul copiilor cu avionul  > Zboruri ieftine 

Bilete de avion ieftine

  Atunci cand plecam in vacanta cu familia cautam, de obicei, variante cat mai economice. Desi vedem pe toate site-urile oferte speciale la bilete de avion, atunci cand faci un calcul total pentru familia ta, vei vedea ca “oferele speciale” nu mai sunt asa de speciale. Tarifele pentru famillile cu copii cresc pentru ca merg in vacanta in perioadele de varf, atunci cand copiii au vacanta scolara. Cum sa salvezi totusi niste bani, macar pentru o zi in plus de calatorie?

• Cauta pe mai multe site-uri web. De obicei, oamenii intra pe site-uri care centralizeaza si afiseaza ofertele mai multor companii aeriene. Pe aceste site-uri nu apar ofertele speciale ale companiilor, discounturile temporare sau ofertele last-minute. Acest lucru poate dura mai mult timp, dar daca vrei sa cumperi cinci bilete de avion, o reducere de 20 de euro/ persoana poate conta.

• Intra pe site-ul orasului de destinatie, pe pagina oficiala a zonei respective (pentru Londra, de exemplu, este www.VisitLondon.com, pentru Viena - www.wien.info, etc). Aici poti gasi tot felul de oferte de calatorie. Unele site-uri ofera reduceri importante la cazare sau bilete de avion cu anumite companii aeriene, discounturi semnificative la intrarile la muzee, la tururile de oras, la transferul de la aeroport.

• Intra pe site-urile companiilor aeriene. S-ar putea sa gasesti oferte de tipul "copiii zboara gratis", tarife promotionale pe o anumita ruta. De exemplu, multe dintre companiile aeriene au frecvent oferte de tipul “Kids fly free between … and …..” sau “Children ages…  and under fly free with the full price of an adult ticket” pe care nu le gasesti pe site-urile de tip agregator.

• Participa la programele de fidelizare. Companiile aeriene, hotelurile, companiile care se ocupa de inchirierea masinilor, institutiile bancare au programe de loialitate. Inrolarea intr-un astfel de program este gratuita, nu are costuri suplimentare pentru tine dar te poate scuti de niste costuri suplimentare si poti economisi bani pentru vacantele familiei tale. Inscrie si copiii in astfel de programe, nu exista limita de varsta pentru a deveni membru. Verifica apoi perioada pana cand sunt valabile punctele sau daca ai atins un nivel la care beneficiezi de zbor sau cazare gratuite sau cu tarif redus. Utilizeaza aceste mile atunci cand se acumuleaza intr-un numar mai mare. Cu toate acestea, programele de loialitate au fost concepute pentru a creste incasarile, nu pentru a-ti oferi cuiva vacante gratuite. Prin urmare, regulile si regulamantele pot fi destul de constrangatoare: milele acumulate se anuleaza dupa o perioada de inactivitate a contului. Unele programe de loialiate permit insa transferarea milelor dintr-un program in altul.

• Rezerva din timp. Cele mai multe familii pornesc la drum in timpul vacantei de primavara, vacantei  de vara, in vacanta de Craciun sau in cate un weekend prelungit. Cam in aceste perioade tarifele biletelor de avion cresc. O rezervare in avans (minim o luna inainte) iti poate oferi o oarecare economie.

• Calatoreste in cursul saptamanii. Transportul aerian este aproape intotdeauna mai scump in weekend decat in cursul spatamanii. Doar ca zilele de vineri, sambata si duminica sunt cele mai convenabile pentru parintii cu copii de varsta scolara. Martea este una din zilele saptamanii in care poti gasi cele mai bune tarife.  Desigur, ai putea economisi mai multi bani calatorind in cursul saptamanii si luand copii de la scoala dar aceasta nu e intotdeauna cea mai buna idee. Citeste si "Vacanta in timpul scolii".

• Rezerva un pachet de vacanta. Pachetele de vacanta sunt mai avantajoase pentru familii. Uneori poti gasi pachete cu cazare, masa si transfer de la aeroport la hotel cu putin mai mult decat costa un bilet de avion luat individual. 

  Cu toate acestea, ia in considerarea adevaratul cost al zborului. Nu rezerva cele mai ieftine variante pentru ca s-ar putea sa te “coste” mai mult stres si disconfort. Nu lua bilete cu escala in care ai mai putin de o ora la dispozitie. Nu risca sa pierzi conexiunea, poate fi neplacut sa stai o zi/ o noapte intreaga in aeroport cu copiii pentru ca nu ai ajuns la timp la avion.

  Fii sigur ca stii ce companie opereaza zborul. Multe companii lucreaza impreuna. De exemplu, un zbor Air France poate fi operat de Tarom.  Asigura-te ca stii numarul zborului de operare al companiei aeriene, ora de plecare, ora de sosire, locuri alocate in avion, telefon al companiei aeriene.

  La cat mai multe calatorii impreuna cu copiii!

  Have a Nice Trip!

 

 9 martie 2016      Nice Trip Team      Urmareste-ne pe Facebook

 

Bilete de avion online - Zboruri ieftine catre toate destinatiile! 

Amsterdam  Atena  Bangkok  Barcelona  Beijing  Berlin  Brussels  Budapesta  

Buenos Aires  Casablanca  Copenhaga  Dubai  Dublin  Dubrovnik  Havana  

Istanbul  Lisabona  Londra  Paris  Praga  Roma  Singapore  Tokyo  Viena