Home > Calatorie in jurul lumii > Evenimente > Holi                                                                                                                                                     contact@nice-trip.ro

Holi

                         
 EXPLORARE     JOC     EXPERIENTE      IMAGINATIE     DESCOPERIRE   
 

Holi este un festival indian cunoscut ca “Festivalul Culorilor”.  Evenimentul cuprinde manifestari ale bucuriei pentru sosirea primaverii si sfarsitul iernii, prilej de sarbatoare cu semnificatii religioase profunde: oamenii sarbatoresc victoria binelui asupra raului, a iubirii asupra urii. De aceea aleg sa se intalneasca unii cu altii, sa petreaca, sa rada, sa ierte.

Sarbatoarea incepe cu ritualurile de noapte si continua cu sarbatoarea de a doua zi cand toti se bucura aruncand pulberi colorate unii asupra celorlalti. Hindusii cred ca e timpul sa se bucure de culorile abundente ale primaverii, aprind focuri, canta si danseaza. Dupa ce jocurile cu mii de culori se incheie, oamenii se spala si se schimba, apoi merg in vizita la rude si prieteni cu dulciuri traditionale. 

La atelierele noastre copii se joaca cu pulberi colorate, se vor colora pe fata si pe haine, vor picta si se vor distra bucurandu-se de multitudinea de culori.