Home > Calatorie in jurul lumii > Evenimente > Oktober Fest                                                                                                                                          contact@nice-trip.ro

Oktober Fest

 EXPLORARE     JOC     EXPERIENTE      IMAGINATIE     DESCOPERIRE

Oktober Fest este un festival care are loc anual in Germania, la Munchen. Incepe la jumatatea sau sfarsitul lunii septembrie si se termina in prima duminica din luna octombrie. Festivalul aduna peste 6 milioane de oameni in fiecare an. Avand o traditie indelungata (desfasurandu-se inca din 1810) a devenit deja parte a culturii bavareze. Festivalul aduce in prim plan mancaruri si bauturi traditionale, dansuri si muzica, intreceri si parade.

Oamenii se imbraca in costume traditionale bavareze si participa la evenimente diverse: spectacole de muzica si dans traditional, prezentari si parade ale fabricilor de bere, curse de cai. Copiii se bucura de dulciuri, cautand in special turta dulce in forma de inima si decorata cu ornamente de zahar multicolor, foarte populara in zona Bayern. In timpul festivalului este si un parc de distractii imens, cu roata, masinute, ponei, tir cu arcul sau arbaleta. Festivalul bavarez si-a extins popularitatea si pe alte continente ale lumii, astfel ca la inceput de toamna in multe orase ale lumii rasuna “Prost!” adica “Noroc” atunci cand se ciocnesc doua halbe de bere.  

La atelierele noastre, copiii vor confectiona palarii bavareze, vor modela covrigei Brezel, vor asculta muzica bavareza si se vor distra participand la concursuri cu premii.