Home > Calatorie in jurul lumii > Evenimente                                                                                                                                                               contact@nicetrip.ro

    Calatorie in jurul lumii                                                                         

Resurse 

                         EXPLORARE     JOC     EXPERIENTE      IMAGINATIE     DESCOPERIRE    

 

Atelierele noastre beneficiaza de o baza materiala semnificativa, resursele materiale folosite fiind intuitive si atragatoare, permitand copiilor sa observe, sa analizeze si sa descopere lumi necunoscute si indepartate.  

 

Costume traditionale 
 Jocuri 
 
Pentru a crea o atmosfera cat mai apropiata de realitatea zonei studiate, trainerii nostri vor imbraca de fiecare data costume traditionale si vor purta accesorii specifice portului traditional al locuitorilor tarii respective. Fie ca e vorba de saree indian, de kimono japonez sau de dirndl bavarez, trainerii le poarta cu bucurie iar copiii descopera ca oamenii din alte regiuni ale lumii se imbraca in haine diferite de ale noastre. Impactul vizual este destul de mare astfel ca nu de putine ori copiii recunosc oamenii de la televizor sau de pe strada dupa costumul pe care il poarta.  

In cadrul atelierelor noastre, jocurile au un rol important si sunt parte integranta din activitatile pe care le desfasuram. Jocurile pe care noi le folosim in cadrul atelierelor sunt jocuri care ii plaseaza pe copii in diverse spatii ale lumii, ii familiarizeaza cu aspecte specifice diverselor zone de pe Glob. Dispunem de o colectie bogata de jocuri: jocuri cu origini in antichitate (mancala, senet), jocuri moderne (puzzle, jocuri de gandire), jocuri de echipa sau jocuri de adversar, toate completand experientele din "Calatoria in Jurul Lumii".

 


 

 
     
Harti, atlase, enciclopedii
Papusi din intrega lume
 

O biblioteca dedicata, cu carti tematice, atlase, enciclopedii, carti cu basme din intreaga lume, carti cu imagini si povesti, ii asteapta pe copiii pentru a descoperi lumea in diversitatea ei. O colectie de steaguri ale tarilor studiate sunt la indemana copiilor permitandu-le acestora sa asocieze steagul, semn distinctiv si simbolic al unei tari, cu tara respectiva.  

Copiii se vor bucura de jocul cu papusi costumate in haine traditionale. O bogata colectie de papusi din toate tarile lumii stau la dispozitia copiilor alaturi de accesorii diverse, toate acestea oferind copiilor atat un obiect ludic cat si un suport vizual atractiv si cu impact deosebit.

 

  

 

Obiecte simbol
   
Pentru a intregi tabloul zonelor studiate, pe langa costume, copiii au la dispozitie obiecte simbol care contribuie la definirea aspectului cultural al zonei studiate. Miniaturi ale Tour Eiffel, Piramidelor din Egipt sau Statuia Libertatii, elefanti decorati, camile sau animale din safari, masti de carnaval, lampioane chinezesti sau instrumente muzicale, toate aceste numeroase materiale reprezentative vor facilita copiilor accesul la o lume mai putin cunoscuta pentru ei.