Home > Calatorie in jurul lumii > Un continent pe zi > Africa > Jocuri africane                                                                                                               contact@nice-trip.ro

JOCURI AFRICANE 

   EXPLORARE     JOC     EXPERIENTE      IMAGINATIE     DESCOPERIRE 

Continentul african are o lunga istorie a jocurilor, care se intinde pana in vremurile precoloniale, fiind folosite pentru a invata sau consolida valori, precum si abilitati cognitive si motorii. Jocurile de masa au fost folosite de-a lungul istoriei pentru a consolida strategii de pastrare a vitelor sau pentru a discuta informatii legate de strategiile de razboi.

Astazi, jocurile de masa raman la fel de populare printre popoarele Africii. Avand in vedere legatura stransa dintre joc si invatare, multe jocuri africane au fost intens exploatate si incluse in procesul instructiv al copiilor de toate varstele. 

Unul din cele mai cunoscute jocuri cu origini africane este Mancala. Forme ale acestui joc sunt jucate de mii de ani. Este un joc cu reguli simple care, in lipsa unei table adevarate, poate fi reprodus cu usurinta folosind materiale din natura. Astfel, niste gauri in pamant sau nisip pot deveni rapid o tabla de joc iar pietricele sau diverse seminte se pot transforma in piese de joc.

Alte activitati: Jurnalul meu din safariSatul Masaai