Home › Explore the world › Amsterdam

 

AMSTERDAM 

 

Amsterdam este cel mai mare oras din Olanda si unul dintre cele mai mari si mai frumoase din Europa. In oras sunt peste 800 000 de biciclete, mai mult de una la un locuitor. "Orasul lalelelor" este asezat pe 165 de canale navigabile, are nenumarate poduri si peste 2500 de case pe apa.

 

                   

 

Croaziere pe canale  

Datorita canalelor sale numeroase, Amsterdamul a fost denumit si "Venetia Nordului". O croaziera pe canale cu vaporasul poate fi fascinanta si relaxanta in cursul zilei, insa de-a dreptul incantatoare noaptea, cand cele mai multe case si poduri sunt luminate in diverse culori.  

Plimbari cu bicicleta 

Amsterdam este unul dintre cele mai prietenoase orase din lume in ceea ce priveste mersul pe bicicleta. Sunt biciclete de toate felurile, peste tot. Datorita multitudinii de trasee de biciclete din oras, puterea de a pedala este tot ce vei avea nevoie pentru a descoperi orasul pe cont propriu. 

Muzeul Madame Tussauds 

Este muzeul figurilor de ceara din Amsterdam, locul in care va puteti fotografia alaturi de personalitati ale tuturor timpurilor. Muzeul ofera vizitatorilor sai si mai multa interactivitate in zona muzicala unde acestia pot  canta alaturi de starurile favorite. Tu cu cine vrei sa te intalnesti? 

Muzeul Van Gogh 

Constituie unul dintre muzeele cele mai vizitate la nivel international. Acesta gazduieste aproape 200 de picturi si  550 de schite ale lui Van Gogh din perioade diferinte ale vietii sale, precum si desene, albume si scrisori ale marelui artist. 

Casa Anne Frank 

Este situata in centrul orasului; in acesta casa transformata in ascunzatoare, Anne Frank a scris faimosul sau jurnal din timpul celui de-al doilea Razboi Mondial. Jurnalul original este expus in cadrul expozitiei permanente a Casei Anne Frank. 

Palatul Regal 

Koninklijk Paleis domina piata Dam. Palatul are o arhitectura clasica cu sculpturi si este folosit in special pentru evenimente oficiale, vizite importante, receptii speciale, acordari de premii si distinctii oferite de Casa Regala. 

Muzeul National Rijksmuseum 

Este cel mai mare muzeu din Olanda, avand o colectie de peste un milion de obiecte, multe piese de colectie. Gazduit intr-o cladire istorica, muzeul este vizitat anual de peste un milion de turisti care admira o impresionanta colectie de arta, care cuprinde lucrari din Evul Mediu pana in perioada postbelica. 

Muzeul Lalelelor 

Este un muzeu dedicat florii de lalea - floarea care reprezinta simbolul Olandei. Poti participa la prezentari multimedia interesante despre istoria lalelei si cultivarea acesteia sau poti cumpara bulbi de lalele rare si alte flori decorative de la magazinul muzeului. 

Muzeul de Tehnica Nemo 

Situat langa Centraal Station, este  cel mai mare si cel mai modern centru stiintific din Olanda. Cladirea in care se afla are forma unei nave. Vei putea face o incursiune in lumea stiintei si tehnologiei, pe parcursul careia poti sa atingi colectia expusa si chiar sa faci experimente.