Home › Explore the world › Amsterdam

 

Amsterdam - orasul tuturor posibilitatilor

 

Amsterdam este unul dintre cele mai frumoase si romantice orase din Europa. De la canalele sale la muzee de renume mondial, de la arhitectura incantatoare si obiective istorice la multitudinea de magazine si cartierele pline de culoare, Amsterdam poate fi o destinatie nemaipomenita macar pentru un weekend. Oras al tolerantei si diversitătii, se prezinta ca o destinatie complexa care poate incanta chiar si pe cel mai capricios turist. In Amsterdam destinatia ta nu este niciodata prea departe, orasul fiind relativ mic ca si suprafata dar inchiriaza o bicicleta pentru o experienta autentica. 

                  

♦ Atractii turistice 

Orasul se lasa descoperit singur. Trebuie doar sa alegi daca faceti o croaziera pe canale, daca mergi cu bicicleta sau pe jos. Totusi, cei peste 3,5 milioane de turisti care viziteaza anual Amsterdamul vin aici pentru:  

Croazierele pe canale  

Datorita canalelor sale numeroase, Amsterdamul a fost denumit si "Venetia Nordului". O croaziera pe canale cu vaporasul poate fi fascinanta si relaxanta in cursul zilei, insa de-a dreptul incantatoare si romantica noaptea, cand cele mai multe case si poduri sunt luminate in diverse culori.  

Plimbarile cu bicicleta 

Amsterdam este unul dintre cele mai prietenoase orase din lume in ceea ce priveste mersul pe bicicleta. Vei vedea biciclete de toate felurile, peste tot. Datorita multitudinii de  trasee de biciclete din oras, puterea de a pedala este tot ce vei avea nevoie pentru a descoperi orasul pe cont propriu. 

Cartierul Rosu 

Red Light District este unul dintre obiectivele majore ale Amsterdamului. Aceasta zona este destinata tuturor tipurilor de turisti, nu numai turistului mai putin interesat de catedrale si muzee de arta, pentru ca oricine ajunge la Amsterdam viziteaza obligatoriu si Cartierul Rosu. 

Muzeul Madame Tussauds 

Este muzeul figurilor de ceara din Amsterdam, locul in care va puteti fotografia alaturi de personalitati ale tuturor timpurilor. Muzeul ofera vizitatorilor sai si mai multa interactivitate in zona muzicala unde acestia pot  canta alaturi de starurile favorite. Tu cu cine vrei sa te intalnesti? 

Muzeul Van Gogh 

Constituie unul dintre muzeele cele mai vizitate la nivel international. Acesta gazduieste aproape 200 de picturi si  550 de schite ale lui  Van Gogh din perioade diferinte ale vietii sale, precum si desene, albume si scrisori ale marelui artist. 

Casa Anne Frank 

Este situata in centrul orasului; in acesta casa transformata in ascunzatoare, Anne Frank a scris faimosul sau jurnal din timpul celui de-al doilea Răazboi Mondial. Jurnalul original este expus in cadrul expozitiei permanente a Casei Anne Frank. 

Palatul Regal 

Koninklijk Paleis domina piata Dam. Palatul are o arhitectura clasica cu sculpturi si este folosit in special pentru evenimente oficiale, vizite importante, receptii speciale, acordari de premii si distinctii oferite de Casa Regala. 

Muzeul National Rijksmuseum 

Este cel mai mare muzeu din Olanda, avand o colectie de peste un milion de obiecte, multe piese de colectie. Gazduit intr-o cladire istorica, muzeul este vizitat anual de peste un milion de turisti care admira o impresionanta colectie de arta, care cuprinde lucrari din Evul Mediu pana in perioada postbelica. 

Muzeul Lalelelor 

Este un  muzeu  dedicat florii de  lalea - floarea care reprezinta simbolul Olandei.  Poti participa la prezentari multimedia interesante despre istoria lalelei si cultivarea acesteia sau poti cumpara bulbi de lalele rare si alte flori decorative de la magazinul muzeului. 

Muzeul de Tehnica Nemo 

Situat langa Centraal Station, este  cel mai mare si cel mai modern centru stiintific din Olanda. Cladirea in care se afla are forma unei nave. Vei putea face o incursiune in lumea stiintei si tehnologiei, pe parcursul careia poti sa atingi colectia expusa si chiar sa faci experimente.  

♦ Coffee & Night life 

In Amsterdam este permisa folosirea drogurilor usoare pentru consumul personal, astfel ca vei intalni peste tot coffee-shopuri in care canabisul in toate formele sale este vandut si fumat in mod liber. Olanda a ales sa functioneze dupa o legislatie mai permisiva in ceea ce priveste drogurile si prostitutia, astfel ca Amsterdam este o destinatie extrem de apreciata de turistii mai non-conformisti. Barurile si cluburile de noapte sunt mici in comparatie cu cele din New York sau Los Angeles dar distractia este nebuneasca. Dj sau muzica live, trupe de stand-up comedy, show-uri teatrale sau de improvizatie pot fi in fiecare seara din saptamana un motiv de a te simti bine. 

♦ Shopping 

Indiferent de ce doresti sa cumperi: un souvenir deosebit, o rochie vintage unica sau o geanta din cea mai noua colectie a unui designer celebru, Amsterdam este locul potrivit atat pentru cumparatorii de produse de lux cat si pentru cei care cauta chilipiruri. 

♦ Transport 

Aeroportul Schipol este unul modern pe care opereza 90 de linii aeriene catre 250 de destinatii din intrega lume. Cel mai usor si cel mai ieftin mod de a calatori de la aeroport la Amsterdam este cu trenul. Acesta vine la fiecare 15 minute si in 20 de minute ajunge in oras. Transportul public este un mijloc foarte bun de a descoperi orasul. Fie ca alegi metroul sau autobuzul, acestea te duc la principalele atractii turistice. Cu trenul poti merge sa vizitezi si aria metropolitana a Amsterdamului: Lelystad, Harleem, Keunehof, Aalsmeer, etc.