Home › Explore the world › Bangkok

BANGKOK 

     

Dinamic, exotic și cosmopolit, Bangkok este una dintre destinatiile cele mai vibrante ale Asiei de Sud-Est. Un paradis ce atrage milioane de turisti in fiecare an, Bangkok este un mega-oras, cu mai mult de zece milioane de locuitori, cu temple care uimesc prin excesul de maretie, piete eclectice, palate stralucitoare cu o arhitectura ornamentala excesiva, mall-uri, viata de noapte, croaziere de-a lungul raului Chao Phraya, baruri skyscraping, strazi absurd de aglomerate, gradini luxuriante, trenuri pe sine suspendate – Skytrains, tuk- tusk – taxiuri colorate pe trei roti, masaj thailandez.

 

                 

 

Grand Palace si Wat Phra Kaeo reprezinta un comlex de temple situat langa malul drept al raului Chao Phraya, in centrul orasului Bangkok, care indeplineste in prezent o functie pur ceremoniala, dupa ce timp de 150 de ani a fost resedinta Casei Regale. Marele Palat a fost construit in acelasi timp cu Wat Phra Kaeo, Templul lui Bhuda de Smarald. Templul si imprejurimile palatului contin un numar impresionant de cladiri si constructii sacre care, luate impreuna, ofera o introducere unica si foarte cuprinzatoare in stilul  arhitectural al Thailandei.

Buddha de Smarald este considerata cea mai sfanta si cea mai puternica statuie, simbol pentru poporul thailandez al puterii, divinitatii si iluminarii tarii. Statuia este sculptata in jasp verde, are 66 de cm si atrage un flux continuu de pelerini. Insusi regele Thailandei schimba vesmintele de aur ale statuii de trei ori pe an. In stransa legatura cu respectarea traditiei si a religiei, este respectul pentru rege. Thailandezii il venereaza pe regele lor, Bhumibol Adulyadej, care are cea mai lunga domnie din istoria tarii si se angajeaza in nenumarate activitati in onoarea acestuia si a familiei regale. Ca si turist, trebuie sa manifesti acelasi respect pentru rege, imn national, simboluri nationale. 

Wat Pho este cel mai vechi si cel mare complex de temple din Bangkok. Templul budist Wat Pho este situat chiar langa Grand Palace si are o colectie impresionanta de obiecte religioase, statui, clopotnite pictate si un element unic, cea mai mare statuie a lui Buddha din Thailanda. Statuia lui Buddha are 46 de metri lungime si este acoperita cu aur. In cadrul acestui templu a functionat Colegiul de Medicina Traditionala, primul din tara, unde s-a predat masajul thailandez. 

Templul Suthat este unul din lacasurile religioase importante din oras si adaposteste un Buddha urias de 8 metri inaltime. Acestui templu ii lipseste stralucirea stridenta, totul fiind compensat de bun gust si rafinament. In gradina templului se pot vedea sculpturi in piatra, animale de bronz, statui chinezesti de marinari americani, cai din bronz. Giant Swing, Leaganul Urias, este un loc sacru de forma unui leagan urias de culoare rosie, situat chiar in fata templului Wat Suthatcare. Candva, folosea unei ceremonii hinduse periculoase care ii antrena pe calugari.

Chinatown este un cartier aflat la sud de Grand Palace, una dintre cele mai interesante enclave etnice din Bangkok. Aici poti vedea temple decorate pline de calugari taoisti, farmacii vechi unde se vand medicamente traditionale chinezesti, vanzatori ambulanti de antichitati. Este de asemenea, un paradis pentru gurmanzi care sosesc aici pentru a explora bucataria chinezeasca si thailandeza. Zona este plina de tarabe cu preparate traditionale, restaurante, magazine cu suveniruri, bijuterii din aur. Daca doresti sa ai  parte de o experienta unica in Chinatown, planificati vizita in timpul Revelionului Chinezesc sau al Festivalului Vegetarian. 

Casa lui Jim Thompson este o casa veche dar foarte atractiva a arhitectului si ofiterului militar american Jim Thompson, care s-a stabilit in Bangkok la sfarsitul celui de-al doilea Razboi Mundial. Avand un rol important in revitalizarea industriei matasii din Thailanda, Thompson a fost un colectionar impatimit de arta si antichitati din Asia de sud–est. Labirintul format din cele 7 case de lemn de tec ale sale este acum un muzeu privat, cu o colectie extrem de valoroasa, care include portelanuri, picturi, sculpturi si alte lucrari antice. 
 
Altarul Erawan este un altar hindus, situat intr-una din cele mai aglomerate intersectii din oras, inconjurat de zgarie-nori inalti. Altarul a fost construit in 1950 in onoarea zeului hindus Brahma, pentru a opri sirul de dezastre care impiedicau construirea unui hotel. Astazi altarul este o scena pentru manifestari religioase, unde adeptii sosesc cu ofrande de flori, tamaie si elefanti din lemn.
 
Wat Arun sau Templul Zorilor, se inalta la 86 m deasupra malului de vest al raului Chao Phraya. Este  un imens templu care reprezinta caminul mitologic al zeului hindus Mount Meru. Constructia centrala este mai inalta, bogat ornamentata si ofera una dintre cele mai captivante privelisti, mai ales la apusul soarelui. Exista, de asemenea, o multime de cafenele si restaurante in jurul complexului.
 
Siam Ocean World este cel mai mare acvariu din sud-estul Asiei. Acest acvariu este cea mai buna alegere daca doresti sa  petreci cateva ore educative sau chiar o zi intreaga cu familia si copiii. O mare varietate de animale salbatice marine, inclusiv recifuri, pesti, rechini si alte specii cu habitatele lor naturale sunt expuse intr-o zona de peste 10 000 mp.
 
Vimanmek Teak Mansion este un complex  de cladiri, care a fost un palat regal in trecut, iar in prezent, intreaga zona este o zona  de relaxare. Vimanmek Teak Mansion este un adevarat paradis in mijlocul unei zone de cladiri si este renumit pentru cea mai mare cladire din lume construita integral din lemn de tec. Exteriorul palatului are un stil arhitectural remarcabil de la sfarsitul secolului al XIX-lea iar gradinile ce-l inconjoara sunt pline de lumina si culoare.
 
Damnoen Saduak Floating Market este una dintre pietele plutitoare cele mai pline de viata si populare din Thailanda, unde puteti vedea o gama larga de produse, fiind unul dintre obiectivele turistice cele mai pitoresti din zona. O multime de ambarcatiuni de mici dimensiuni ofera legume, fructe exotice, nuci de cocos si o multime de alte delicatese culinare. Daca nu doresti sa cumperi nimic, poti observa piata din barcile ce se plimba pe canalele din Bangkok.
 
Lumphini Park este unul dintre cele mai bune locuri din Bangkok pentru  o dupa-amiaza relaxanta sau o plimbare, departe de agitatia strazilor zgomotoase din oras. Parcul are reputatie de gradina fermecata, fiind denumit dupa locul de nastere a lui Buddha din Nepal. Palmieri inalti, plante tropicale creaza o ambianta de  relaxare. Lacul  artificial a fost creat pentru agrement, plimbarile cu barca fiind foarte populare. Apusul de soare peste coroanele verzi ale copacilor este minunat.