Home › Explore the world › Buenos Aires

BUENOS AIRES

Dupa doua secole in care a fost un oras neinsemnat din punct de vedere cultural si politic, Buenos Aires a inceput sa infloreasca in secolul al XIX-lea si de atunci nu a mai privit in urma. In Buenos Aires poti incerca o gama larga de experiente ale Argentinei urbane, poti admira cladiri istorice sau poti invata tango de la maestrii dansatori.
               

 

Playa de Mayo

Punctul de referinta al pietei este palatul presedintelui, Casa Rosada (vopsita in roz), al carui balcon este locul de unde Peron isi tinea discursurile catre adeptii sai. In partea de nord a pietei se afla Catedral Metropolitana, sustinuta de coloane masive si cu o linie armonioasa de cupole. In aceasta piata se mai afla un mausoleu al generalului Jose de San Martin, consiliul orasenesc Cabildo de Buenos Aires precum si Cafe Tortoni, deschisa inca din 1858 si Teatro Avenida.

Monserrat 

Are mai multe cladiri importante din vechiul cartier colonial, cea mai cunoscuta fiind Manzana de las Luces. Cea mai veche biserica a orasului este Iglesia de San Ignacoi de Loyola construita in 1722. Decorata cu lemn lacuit si podele faiantate, Farmacia de la Estrella este o spiterie homeopatica din secolul al XIX-lea cu o fresca minunata pe tavan creata de pictorul italian Carlos Barbieris. Deasupra farmaciei se afla Museo de la Ciudad, muzeul orasului care, prin exponatele sale, descurca istoria incalcita a acestui oras. In completarea acestuia vine Museo Etnografico Juan Ambrosetti, muzeu de etnografie, cu expozitii ce vorbesc despre Argentina indigena. 

San Telmo 

Aerul boem dat de casele tradionale cu un singur etaj, hotelurile intime, saloanele de tango, restaurante sic si baruri cochete fac din aceasta zona una foarte indragita de turisti. Centru de netagaduit este Plaza Coronel Dorrego, piata pietruita al carei targ de duminica, Feria de San Pedro Telmo este una dintre atractiile de top ale orasului atat pentru argentinieni cat si pentru straini. Vanzatori, dansatori, mimi, muzicanti, cantareti, cautatori de chilipiruri inunda cartierul in fiecare duminica. In restul saptamanii, piata umbrita este un loc ideal pentru a lua pranzul sau a servi o cafea la una din cafenelele sau restaurantele din imprejurimi. Putin mai la sud, se afla Muzeul National de Istorie, Museo Historico Nacional, care prezinta colectii ce pun in valoare originile indigenilor si imigrantilor, miscarile de masa si diversitatea evenimentelor istorice. In apropiere se afla Museo de Cine Pablo Ducros, muzeu al cinematografiei si Museo de Arte Moderno de Buenos Aires, muzeu de arta moderna. 

La Boca 

Cartier colorat al clasei muncitoare care, in ciuda saraciei evidente, este una dintre coloniile de artisti ale orasului. Strada pietonala Caminito, este o strada pietruita unde autocarele ii aduc pe turisti sa fotografieze conventillos, locuinte comune, pictate in culori vii si imbracate in metal ce vegheaza asupra multimii de busturi, statui si pictori in fata sevaletului. Pentru argentinieni, La Boca inseamna legendarul club de fotbal Boca Junior si faimosul sau stadion Bombonera cunoscut mai ales pentru Diego Armando Maradona, considerat a fi unul dintre cei mai buni, daca nu chiar cel mai bun jucator din istoria fotbalului. 

Microcentro 

Centru financiar si comercial, Microcentro este in acelasi timp si centru cultural important. Aici se afla Banco de la Nation Argentina, banca de stat, alaturi de alte numeroase sedii de banci si case de schimb valutar. De asemenea, galerii comerciale precum Galerias Pacifico, centre culturale, teatre, sali de concerte se invecineaza cu cea mai mare sinagoga din oras ori cu stadionul sau tribunalul, creand un mix extrem de interesant. 

Puerto Madero 

Este cea mai exclusivista zona rezidentiala din oras, cu hoteluri de lux si muzee interesante. Din 1911 si pana in 1953, in zona de nord a cartierului Puerto Madero, la Hotel de Inmigrates se opreau toti cei care veneau cu vapoarele pentru ca aveau cazare si masa gratuite pentru cinci zile la intrarea in oras. In prezent aici se afla Museo Nacional de la Inmigracion, ce detine o arhiva electronica impresionanta a imigrantilor care au sosit in Argentina. 

Retiro 

Zona prospera, Retiro are unele dintre cele mai extravagante conace construite vreodata. Palacio Paz este un palat construit de editorul de ziare Jose Paz, inspirat de Muzeul Luvru, care punea la dispozitie familiei sale 12 000 mp, fiind una din cele mai mari locuinte private din Argentina. Daca Palacio Paz este cea mai mare dintre resedintele din Retiro, Palacio San Martin, un complex de trei case construite in stil beaux artes, este cel mai elegant. 

Recoleta 

Este simbolul privilegiilor in societatea argentiniana. In cel mai prosper cartier din oras, cu conace senioriale, cu apartamente de lux, rezidentii au un tratament preferential chiar si dupa ce mor, fiind inmormantati in cea mai opulenta necropola, simbol al extravagantei absolute. In acest cartier, criptele costa mai mult decat casele in alte parti ale orasului. Este vorba de Cemeterio de la Recoleta, locul unde sunt ingropati presedinti, militari, artisti, inclusiv Evita Peron, sotia presedintelui Peron, care a marcat istoria Argentinei. 

Palermo 

Este cel mai mare, cel mai in voga si cel mai diversificat din punct de vedere social. In zona cu cele mai mari parcuri si spatii deschise din oras, se pot intalni atat familii sarace care traiesc in spatele unui service auto cat si familii cu vile luxoase, amplasate printre ambasadele din Palermo Chico. Printre parcuri si gradini se afla Museo Nacional de Arte Decorative, Museo de Arte Latinoamericano de Buenos Aires si Museo Evita. 

Belgrano 

A fost un oras de sine statator, chiar capitala a Argentinei, care prin extinderea orasului Buenos Aires a devenit un cartier al acestuia. Desi de dimensiuni foarte mari, punctele de interes sunt grupate de-a lungul Avenida Juramento. Cartierul chinezesc, locuit de imigranti din Taiwan, este o zona energica, plina de restaurante, supermarketuri, vanzatori de plante si suveniruri, un  templu budist si consultanti Feng Shui. 

Delta Parana 

Dupa ce a fost construita calea ferata in 1965, Tigre a devenit o destinatie de vacanta si de sfarsit de saptamana. De atunci zona s-a schimbat, fiind in prezent plina de case de vacanta, hoteluri, restaurante si cluburi dar si  muzee, cluburi de canotaj si un cazino. Cei mai multi vizitatori ai Deltei Parana ajung aici cu autobuzele plutitoare care ii transporta pe canale oprindu-se la restaurante, cluburi private sau muzee vechi. Pentru cei mai aventurosi, exista de inchiriat barci si caiace cu care se pot deplasa pe canalele mai salbatice, strajuite de paduri-galerii dense, unde locuitorii insulelor din zona isi au cabanele si fermele.