Home › Explore the world › Casablanca

Casablanca - "inima" Marocului

 

   
Casablanca este "inima" Marocului, un puternic centru economic dar si cel mai important oras turistic, cu plaje la Oceanul Atlantic, clima blanda, magazine luxoase si unul dintre cele mai mari bazare din lume. Construit de pescarii berberi, Casablanca s-a dezvoltat spectaculos datorita comertului cu cereale, lana, piele, devenind unul dintre cele mai mari porturi ale Africii si ale lumii. Ocupatia franceza din 1907 a permis dezvoltarea rapida a noului oras, astfel ca, in prezent, este cel mai mare oras al Marocului, cu o populatie de aproape patru milioane de locuitori.
   

 

♦ Atractii turistice

The King Hassan II Mosque este o moschee relativ recenta, este cea mai mare din Maroc ( a treia cea mai mare din lume) si are cele mai inalte minarete din lume. Este una din cele doua moschei din Maroc deschisa persoanelor care nu sunt  de religie musulmana. Interiorul este spectaculos decorat iar la subsol se afla un hammam imens care nu este insa in uz.

Old Medina este reprezentata de un mic orasel traditional, situat in partea de nord, care  are o atmosfera extraordinara, desi nu se ridica la nivelul celor Fes sau Marrakesh.

The Corniche este o zona formata din faleza si cartierele de pe malul oceanului, situate la vest de  Hassan II Mosque. Zona este plina de hoteluri, cluburi, restaurante, fast-food-uri, magazine, cafenele, locuri de joaca pentru copii pe malul oceanului, scoli  de surf, locuri de belvedere, terase frumos amenajate,  gradini, piscine, cinematografe.

Altarul Sidi Abderrahman  este construit pe o stanca de pe tarm si este accesibil doar la reflux, cand apa oceanului se retrage. Altarul este interzis vizitatorilor care un sunt musulmani, acestia putand vizita doar plaja din zona si micul cartier dezvoltat in jurul altarului.

Mahkama du Pacha este o cladire in stil hispanic maur, cu mai mult de 60 de camere decorate cu tavane din lemn sculptat, balustrade cu bogate ornamentatii din fier forjat si pardoseli cu gresie frumos colorata.

Daca ajungi in Casablanca nu ezita sa incerci cateva din elementele traditionale: hammamul ( baia turceasca), plimbarea cu camila, cumparaturile de obiecte traditionale marocane din ceramica sau piele dar si mancarea cu specific arabesc de la tarabele de pe strada.

♦ Restaurante & Night life 

In Casablanca viata de noapte este limitata la faleza de pe malul oceanului si un grup de restaurante din centrul orasului. Pe faleza sunt cluburi de noapte si baruri destul de aglomerate in week-end si in lunile de vara, terase in aer liber cu lumini discrete si canapele cu perne multicolore.

♦ Shopping

In Casablanca poti gasi atat souk-uri cat si magazine de lux si centre comerciale ultramoderne. Daca doresti sa incerci experienta cumparaturilor intr-un mod mai aparte, poti merge in bazarurile si in pietele traditionale cu palmieri si smochini. Aici mestesugari cu tarabe colorate asteapta turistii dar si pe localnici sa cumpere obiecte traditionale lucrate manual, ceramica, obiecte din arama (tavi, ceainice, bomboniere, obicte de uz casnic), haine, pantofi, genti, parfumuri, fructe, legume, in bazar gasind aproape orice. Merita sa faci o vizita intr-un bazar chiar daca nu vrei sa cumperi nimic (putin probabil...), doar pentru a vedea forfota de dimineata devreme si pana seara tarziu.

♦ Hoteluri  

Asezate in zone mai centrale sau in cartiere mai marginase, de lux sau low-buget, decorate in stil classic sau in stil traditional marocan, hotelurile din Casablanca au un singur lucru in comun: ospitalitatea cu care isi intampina oaspetii. Pentru rezervari on-line, poti sa folosesti motorul de cautare de mai sus si vei gasi oferta completa de hoteluri din Casablanca, oferte speciale si reduceri.

♦ Transport

Casablanca este bine conectata cu restul lumii si cu Europa in mod special prin Mohammed V Int'l Airport. Aeroportul este legat de oras printr-un tren care circula din ora in ora strabatand cei 40 km pana la statia Casa Voyageurs, a treia oprire de la aeroport. Cel mai convenabil mod de a calatori intre principalele orase ale tarii este cu trenul. Din Casablanca poti ajunge in trei ore la Fes iar trenurile spre Rabat pleaca din jumatate in jumatate de ora. Autobuze expres leaga de asemenea Casablanca cu restul Marocului, acestea putand fi utilizate pentru transportul pe timp de zi, dar nu este indicat ca turistii sa circule noaptea cu astfel de mijloace de transport.

 

 

 

  

 

 

 

 

 Vrei sa inchiriezi o masina?