Home › Explore the world › Casablanca

CASABLANCA

 

Casablanca este "inima" Marocului, un puternic centru economic dar si cel mai important oras turistic, cu plaje la Oceanul Atlantic, clima blanda, magazine luxoase si unul dintre cele mai mari bazare din lume. Construit de pescarii berberi, Casablanca s-a dezvoltat spectaculos datorita comertului cu cereale, lana, piele, devenind unul dintre cele mai mari porturi ale Africii si ale lumii. Ocupatia franceza din 1907 a permis dezvoltarea rapida a noului oras, astfel ca, in prezent, este cel mai mare oras al Marocului, cu o populatie de aproape patru milioane de locuitori.

 

         

 

The King Hassan II Mosque este o moschee relativ recenta, este cea mai mare din Maroc (a treia cea mai mare din lume) si are cele mai inalte minarete din lume. Este una din cele doua moschei din Maroc deschisa persoanelor care nu sunt  de religie musulmana. Interiorul este spectaculos decorat iar la subsol se afla un hammam imens care nu este insa in uz.

Old Medina este reprezentata de un mic orasel traditional, situat in partea de nord, care  are o atmosfera extraordinara, desi nu se ridica la nivelul celor Fes sau Marrakesh.

The Corniche este o zona formata din faleza si cartierele de pe malul oceanului, situate la vest de  Hassan II Mosque. Zona este plina de hoteluri, cluburi, restaurante, fast-food-uri, magazine, cafenele, locuri de joaca pentru copii pe malul oceanului, scoli  de surf, locuri de belvedere, terase frumos amenajate,  gradini, piscine, cinematografe.

Altarul Sidi Abderrahman  este construit pe o stanca de pe tarm si este accesibil doar la reflux, cand apa oceanului se retrage. Altarul este interzis vizitatorilor care un sunt musulmani, acestia putand vizita doar plaja din zona si micul cartier dezvoltat in jurul altarului.

Mahkama du Pacha este o cladire in stil hispanic maur, cu mai mult de 60 de camere decorate cu tavane din lemn sculptat, balustrade cu bogate ornamentatii din fier forjat si pardoseli cu gresie frumos colorata.

Daca ajungi in Casablanca nu ezita sa incerci cateva din elementele traditionale: hammamul ( baia turceasca), plimbarea cu camila, cumparaturile de obiecte traditionale marocane din ceramica sau piele dar si mancarea cu specific arabesc de la tarabele de pe strada.