Home › Explore the world › Singapore

SINGAPORE 

 

Singapore este un stat-oras insular, cea mai mica tara din Asia de Sud-Est. Numele Singapore a derivat din cuvintele limbii Malay, singa (leu) si pura (oras), folclorul povestind despre un print din secolul  al XIV-lea, care s-a adapostit pe insula dupa o furtuna, redenumind-o "Orasul Leilor" dupa ce a zarit aici un leu infricosator. Simbolul leului este prezent peste tot in oras. Singapore este un oras cosmopolit, cu cladiri inalte si gradini, cu oameni de culturi si credinte diverse. Desi este mic, orasul ofera numeroase oportunitati de petrecere a timpului liber, devenind in ultimii ani o destinatie turistica extrem de apreciata.

 

                     
  

Centrul istoric

Cand Sir Satmford Raffles, fondatorul orasului modern,  a ajuns prima data in Singapore a gasit aici un sat mic de pescari, o padure de mangrove si un mic port. De-a lungul anilor, Raffles a ajutat la dezvoltarea acestui oras, planurile sale fiind inca evidente in centrul vechi. Punctul central a fost Padang, un teren de sport si ceremonii, in jurul caruia s-au construit cladiri cu influente britanice. Cea mai veche parte a orasului este Fort Canning Park, dealul unde chiar Raffles si-a construit o casa. 

Chinatown

Aceasta zona a fost infiintata de marinarii si negustorii chinezi care s-au asezat pe malul vestic al raului Singapore si au construit locuinte, magazine, temple. Activitatile predominante sunt cele legate e comert, in prezent zona fiind plina de magazine si buticuri, restaurante chinezesti, piete cu produse traditionale. Chinatown a intrat intr-un program de restaurare si conservare a cladirilor si strazilor, dar acest program nu a adus in zona si mestesugarii de altadata (caligrafi vechi, cizmari). 

Little India 

Little India nu s-a dezvoltat ca o comunitate planificata de catre autoritatile coloniale, cum ar fi Kampong Glam sau Chinatown, dar a luat fiinta datorita imigrantilor din India care au fost atrasi de comertul din Singapore. Duminica, singura zi libera pentru cei mai multi muncitori indieni, zona devine plina de viata si extrem de aglomerata. Little India este locul unde poti vedea temple hinduse cu statui viu colorate de zei si zeite.

Arab Street / Kampong Glam 

Kampong Glam este inima comunitatii musulmane din Singapore. Din aceasta zona poti cumpara textile si obiecte de artizanat specific arabesti. Aici se afla moschei cu minaret (turn ingust din care se suna chemarea la rugaciune) si mihrab (o nisa in sala principala, indreptata spre Mecca si in fata careia se roaga imamul). Moscheile din Singapore sunt un amestec minunat de influente musulmane din intreaga lume. Marea Moschee Sultan este construita in stilul maur, cu influente arabe, Moscheea Fatimah are influente chinezesti iar Moscheea Jamae si Moscheea Nagore Durgha Altar au influente arhitecturale indiene.

Orchard Road

Dupa ce britanicii bogati au venit sa construiasca pe locul livezilor si plantatiilor casele lor, Orchard Road s-a transformat intr-o zona de lux. Asa a ramas pana azi cand aici gasesti hoteluri de lux, magazine elegante, locuinte cochete. 

Sentosa

Este o insula in sudul orasului, transformata in statiune turistica ce impresioneaza turistii prin parcul tematic Universal Studios Singapore cu atractii turistice inedite, Maritime Experiential Museum, ce surprinde momente din istoria maritima a insulei, Marine Life Park, un oceanarium imens, Festive Walk cu restaurante, hoteluri, mall-uri, casino. Sentosa ofera, pe langa plaja si baie in ocean, atat de multe atractii si activitati ca oricine ajunge aici nu se va plictisi. 

Marina Bay Sands

Este un hotel de lux, cu facilitati deosebite, cunoscut mai ales datorita piscinei situata la etajul 57 ce ofera o panorama impresionanta asupra orasului. Pe langa Infinity Pool, complexul hotelier dispune de peste 300 de magazine si restaurante, cafenele, spatii de expozitie.