Home › Explore the world › Viena

VIENA 

 

Orasul de pe Dunare, este tot timpul anului asaltat de turisti care vin sa viziteze obiectivele de patrimoniu istoric, vin la concerte si spectacole, vin sa viziteze muzee si galerii de arta. Orasul are o istorie si o traditie  impresioante dar este si tanar, modern si ludic in acelasi timp. 

 

                 
 
 

Monarhia de Habsburg si-a pus puternic amprenta asupra orasului. Turistii sunt impresionati de Viena Imperiala  cu palate in stil baroc, strazi marginite de cladiri cu o arhitectura remarcabila, muzee si gradini. 

Palatul  Schonbrunn

Pentru a vizita Palatul Schonbrunn iti poti rezerva o intrega zi. Vei putea vizita 45 de camere din cele peste 1400 si te vei putea plimba prin superba gradina din jurul acestuia. Vei remarca somptuozitatea mobilierului si a decoratiunilor in stil rococo-candelabre din cristal de Boemia, ornamente din aur de 14 karate, sobe de portelan. Resedinta de vara a familiei imperiale este una din cele mai frumoase realizari arhitectonice in stil baroc din Europa. Palatul este inclus in Patrimoniul cultural mondial UNESCO si cu peste doua milioane de vizitatori anual, Schonbrunn este unul din cele mai importante obiective turistice din Viena. Aici s-a nascut imparatul Franz Joseph, cel care s-a casatorit cu  Sissi, cuplul imperial cel mai iubit de turisti. Tot aici a concertat copilul Mozart, aici au tinut  Maria Theresa si Napoleon intalniri importante pentru istoria mondiala si tot aici imparatul Karl I a semnat in 1918 abdicarea sa de la tron (sinonima cu sfarsitul monarhiei).

Palatul Hofburg

Construit pe ruinele unei cetati medievale din secolul al XIII-lea, Palatul Hofburg a fost transformat in resedinta imperiala si, pentru sute de ani a fost locul de unde era condus Imperiul Austro-Ungar. In prezent, la Hofburg se afla sediul oficial al presedintelui republicii, precum si un important centru de conferinte si spatii pentru expozitii de arta. 

Scoala spaniola de calarie 

Fondata in  1572, Scoala Spaniola de Calarie este singura institutie din lume in care arta ecvestra a fost pastrata si practicata din timpul Renastereii pana in prezent. Aici turistii pot vedea spectacole de gala, prezentari unice ale cailor lipitani, intr-un minunat decor baroc.  Privind eleganta si gratia cu care caii isi fac antrenamentul de dimineata pe fundal muzical, vei avea garantia unui bun inceput al unei zile relaxante. 

Muzeul Sisi, Apartamentele imperiale si Galeria de argint pot fi vizitate cu un singur bilet. In apartamentele imperiale puteti admira somptuozitatea si eleganta in care traiau monarhul Imperiului Habsburgic, Franz Joseph impreuna cu Sissi si copiii lor, alaturi de intreaga suita imperiala. In Muzeul Sisi din apartamentele imperiale se pot vedea obiecte  personale ale imparatesei Elisabeta: o rochie de vara, rochia de la petrecerea dinaintea nuntii dar si cea de la incoronarea ca imparateasa, plicuri pictate de mana de ea insasi, cutia de acuarele, harpa adusa din Bavaria si caleasca imperiala. Alaturi de acestea se pot vedea portrete si bijuterii, inclusiv setul de doliu, din onix si jad, purtat la moartea fiului ei, Rudolf. Silberkammer (Galeria cu argintarie) se pot vedea seturi de masa, tacamuri din argint, fete de masa, pahare, servicii de portelan, platouri, obiecte  din aur sau argint ce decorau mesele imperiale. 

Catedrala Sf. Stefan sau Domul Sf. Stefan din Viena este catedrala Arhiepiscopiei Romano-Catolice, un simbol al orașului si loc al multor evenimente importante din istoria Austriei. Catedrala a fost construita de Ducele Rudolf al IV-lea si este cel mai important edificiu religios din Viena. Acoperisul sau cu tigle multicolore este adesea surprins in imaginile ce definesc Viena. Pentru a va bucura de o priveliste splendida asupra Pietei Sf. Stefan, urcati cele peste 400 de trepta pana in varful domului.

Ringstraβe a fost inaugurat in 1865 in prezenta imparatului Franz Iosef. Are peste 5 km lungime si este marginit de edificii impunatoare, mari atractii turistice ale orasului. Multe dintre cladirile construite de nobilii timpului pot fi vazute si astazi. Alaturi de aceste, se pot admira Opera de Stat, cladirea Parlamentului, Primaria, Burgtheater, Universitatea, Bursa Vieneza sau Biserica Votiva, toate construite in a doua parte a secolului al XIX-lea.