Home › Vacanta cu copiii › Italia

 

Austria      Bulgaria      Croatia       Franta       Grecia       Italia       Portugalia       Romania      Spania       Turcia     

 

Desi Italia pare o destinatie pentru familiile cu copii mai mari, interesati de istoria antica, un concediu cu copiii de varste mici poate fi o alegere la fel de buna. O varietate de peisaje, de dealuri, munti, lacuri si paduri, plaje si insule, impreuna cu vremea insorita si multiple facilitati de transport si cazare, fac din Italia un loc perfect pentru intreaga familie. Lunile iunie si septembrie sunt cele mai potrivite pentru a vizita atat coastele Italiei cat si orasele impreuna cu copiii, dar nici aprilie si octombrie nu ar trebui ocolite pentru ca in aceste perioade turistii sunt mai putini, veti gasi cu mai mare usurinta locuri de parcare, disponibilitati la hoteluri si de ce nu, tarife mai mici la cazare si biletele de avion.

Vizitarea oraselor mari - Roma, Milano, Venetia - poate fi distractiva cu conditia sa nu fie prea cald. Daca mergeti in Italia doar pentru plaja, puteti alege Sicilia si SardiniaDe asemenea, Coasta Amalfi, cu faimoasele statiuni Amalfi, Positano si Ravello, e potrivita pentru vacante cu familia, in special la inceputul si finalul sezonului estival. Tot in aceasta zona, nu rata Napoli si Pompei, locuri unde istoria este inca vie.

Pentru liniste si frumusete poti alege Toscana, unde poti inchiria o vila cu piscina pentru copii, poti sta seara pana tarziu afara cu un pahar de vin local iar ziua poti merge sa vizitezi Pisa.

Zona Abruzzo este fermecatoare datorita peisajelor montane, parcurilor naturale si nu in ultimul rand, plajelor destul de usor accesibile. Bologna este un oras mai putin aglomerat, interesant din punct de vedere istoric pentru copiii care studiaza istoria etruscilor.

Ca o alternativa, zona Lacului Garda este deosebita pentru vacante de familie avand nenumarate plaje, posibilitatea de a practica sporturi nautice, o multitudine de locuri de cazare si un parc tematic, Gardaland, care este extrem de atractiv pentru copii.

Dolomitii, reprezinta o atractie atat in timpul verii cand copiii mai mari pot practica sporturi, pot face plimbari prin zonele protejate si declarate monumente UNESCO, cat si iarna cand partiile de ski le ofera posibiliatea se practice sporturi de iarna.

Hoteluri pentru familiile cu copii 

 Acquadolce 3*, Peschiera del Garda

 Pullman Timi Ama 5*, Villasimius

 Verdura Golf & Spa Resort 5*, Sciacca