Home › Vacanta cu copiii  › Spania 

 

Austria      Bulgaria      Croatia       Franta       Grecia       Italia       Portugalia       Romania      Spania      Turcia      

 

Spania este una dintre cele mai calde tari ale Europei, cu intinderi nesfarsite de plaje de nisip si nenumarate golfuri stancoase, fiind o destinatie ideala pentru vacantele de familie. Statiunile de pe Costa del Sol, Costa Blanca, Costa Brava, Costa de la Luz, Costa Dorada sau Costa del Maresme atrag milioane de vizitatori pe an. Dincolo de acestea, exista o multime de alte destinatii, unele mai linistite, altele in care sa aveti parte de aventura, sate sau orase in care sa descoperiti cultura si traditiile poporului spaniol. Pentru partea de agrement si amuzament a copiilor, adolescenti sau mai mici, nu e nevoie sa strabateti distante mari deoarece parcuri, muzee, gradini zoologice si rezervatii naturale sunt peste tot.

In sud, in Andalucia se afla Costa del Sol, inclusiv orasele fabuloase Granada, Sevilla si Cordoba care sunt preferate de familiile cu copii. O vizita cu copiii la  Granada Science Park poate fi extrem de interesanta.

Daca veti calatori in sud-estul tarii, in provincia Alicante, veti ajunge pe Costa Blanca, apreciata de familiile cu copii pentru nisipurile sale fine, apa calda, climatul bland dar si orase istorice si statiuni turistice importante, cum ar fi Benidorm.

Descoperiti Valencia primavara. Este absolut fermecatoare. Puteti merge cu copiii in parcuri, la acvariu, unul din cele mai mari din Europa, partial in aer liber, la muzeul de stiinta. O atractie faimoasa pentu copii este festivalul Tomatina - cu concursuri de aruncat tomate - care are loc in fiecare an in luna august.

Faceti-va timp sa ajungeti si in regiunea de nord-est, Catalonia. Barcelona este o destinatie potrivita pentru copii, care vor aprecia arhitectura fantasmagorica a lui Gaudi. De asemenea, o vizita la "Oceanarium" va oferi copiilor posibilitatea de a merge printr-un tunel de sticla, astfel incat rechinii, anghilele si pestii exotici par sa inoate in jurul lor. La o ora spre sud de la Barcelona se afla PortAventura, un parc tematic, raspunsul Spaniei la Disneyland Paris.

Puteti alege Salou, cea mai mare statiune de pe Costa Dorada, pentru un sejur la plaja sau sa vizitati Tarragona, oras aflat pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO pentru ruinele sale romane. Daca pe copii ii fascineaza arta, mergeti la Figueres la muzeul  dedicat pictorului suprarealist Salvador Dali.

Madrid, capitala Spaniei, desi fara iesire la mare, are o multime de resurse de vizitare si distractie atat pentru copii cat si pentru parinti. Partea spaniola a Pirineilor cuprinde un numar de mici statiuni orientate spre vacante de familie, cu centre de activitati pentru copii, precum si zone schiabile vaste.

Insulele Canare si Insulele Baleare raman in continuare favorite pentru vacanta la mare impreuna cu copii mai mari sau mai mici. Pe langa plaja si sporturi de apa, copiii se pot bucura de parcuri acvatice, gradini botanice si zoologice (Siam Park, Loro Parque, Jungle Park in Tenerife), spectacole sau excursii.

Pentru vacantele familiilor cu copii mici cel mai portivit moment este primavara, cand vremea este foarte placuta, au loc o multime de festivaluri si evitati multimile de turisti din timpul verii. O  veste buna pentru familiile cu copii este ca exista o multime de feluri de mancare care sunt foarte simple, deci nu veti astepta mult timp pentru prepararea lor: peste proaspat, paella, fructe si legume, prajituri cu fructe.  

Hoteluri pentru familii cu copii 

 Hotel Granvia 3***, Barcelona 

 

Hotel Petit Palace Plaza 4****, Malaga

 

Hotel Medium 3***, Valencia