Home › Vacante in Romania › Statiuni balneare  

 

 

 

 

 

 

Statiuni balneare

Baile 1 Mai 

Statiunea atrage anual turistii prin piscine cu apa termala naturala, pensiuni moderne, hoteluri dotate cu baze de tratament si centre spa.

Situata la 8 km de Oradea, 1 Mai este o statiune apreciata pentru apele minerale si namolul sapropelic folosite intr-o gama larga de afectiuni reumatologice.

In statiune se afla Rezervatia Natural “Lacul cu Nuferi-Paraul Petea”, care este singurul loc din Europa unde creste nufarul tropical. Importanta rezervatiei este amplificata de existenta unei specii endemice de rosioara si a melcului Melanopsis.

Neredy 3*

Margareta 3*

Aqua 3*

Baile Felix 

Statiunea se afla la 8 km de Oradea si este cunoscuta inclusiv pe plan international pentru izvoarele termale cu temperaturi de pana la 112 grade care au proprietati curative deosebite.

In statiune exista o bogata baza de tratament ce include imbachetari cu namol si parafina, bazine cu apa termala, piscine acoperite, electroterapie su hidroterapie. Iernile blande si verile moderate favorizeaza existenta unei paduri de foioase intinse, care ofera conditii de odihna si relaxare.

Daca vreti sa combinati relaxarea cu vizitele puteti merge la Pestera Ursilor, Stana de Vale, Pescaria Cefa, Rezervatia de lotus tropical.

Carlos 3*

President 4*

 

International 4*

Baile Herculane 

Situata in valea ingusta a Cernei si dominata de peretii salbatici si accidentati ai Muntilor Domogled, Baile Herculane este inca de pe vremea romanilor, care au descoperit ca apele calde, sarate si sulfuroase ale izvoarelor le alinau durerile, o statiune balneara extrem de apreciata. Turistii care vin anual in statiune pot alege sa stea pana seara tarziu la terase, sa inoate in bazinele cu apa termala sau sa faca drumetii pe Domogled si Valea Cernei. 

In statiune sunt cateva atractii turistice care nu trebuie ratate: Statuia lui Hercule, Gara, Muzeul de Istorie, Vila Elisabeta, locul in care a locuit Imparateasa Sissi in 1887 in timpul sejurului sau la Herculane.

Camelia 3*

Cuibul Viselor 

 

Hera 3*

Baile Olanesti 

Statiunea este asezata intr-o zona minunata, inconjurata de paduri si izvoare, ceea ce te va ajuta sa-ti regasesti echilibrul interior si starea de sanatate.

Baile Olanesti ocupa primul loc printre statiunile balneoclimaterice din Romania in ceea ce priveste numarul de izvoare (peste 35 de surse hidrominerale), debitul total zilnic al acestora si varietatea compozitiei apelor minerale. 

Tratamenul balnear din Olanesti consta in crenoterapie (tratament cu ape minerale) si tratament auxiliar (hidroterapie, electroterapie, fototerapie, aeroterapie, kinetoterapie, fizioterapie).

Iulia Star 5*

 

Maria 3*

 

Eden 3*

Baile Tusnad  

Numita si „Perla Transilvaniei” este una dintre cele mai frumoase statiuni montane desi este cel mai mic oras din Romania (1700 locuitori).
Aflata pe versantul vestic al masivului vulcanic Ciomad, in defileul Oltului, este inconjurata de paduri, turistii beneficiind de aer deosebit de bogat in ioni negativi. Oltul traverseaza statiunea iar Lacul Ciucas care este plasat in mijlocul statiunii a fost creat in scop turistic. 

Alaturi de ape minerale cu efect terapeutic sunt foarte valoroase si emanatiile de dioxid de carbon si hidrogen sulfurat folosite in tratamentele afectiunilor cardiovasculare, digestive, ale sistemului nervos sau endocrine.

O 3 Zone 3*

 

Fortuna 3*

 

Ciucas 3*

Calimanesti 

Statiunea Calimanesti-Caciulata este una din cele mai frumoase de pe valea Oltului, fiind inconjurata de paduri dese de brazi si fagi.  La recomandarea doctorului Carol Davila, Napoleon se trata cu apa minerala adusa de la izvoarele de aici, astfel ca statiunea a capatat  recunoastere internationala.

Centrele SPA ale hotelurilor din statiune pun la dispozitie piscine cu apa dulce, piscine cu apa sarata incalzita, jacuzzi, saune, bai turceasti, fantani de gheata, masaj acvatic, sali de cromoterapie si de relaxare.

In apropierea statiunii se afla Manastirea Cozia, Schitul Ostrov, Manastirea Turnu,  Cascada Lotrisor. 

Domnita 4*

 

Iasmina 3*

 

Orizont 3*

 

Praid 

Statiunea Praid, aflata la 550 m altitudine e inconjurata de dealuri de sare care ajung la aproape 1700 m. In apropiere se afla raul Corund, afluent al Tarnavei Mici, care formeaza in apropierea statiunii un canion de sare, rezervatie naturala.

In salina Praid, apreciata la nivel international, turistii pot beneficia de cure cu aerosoli salini.  Situata la o adancime de 102 m, cu o microclima lipsita de alergeni sau alti factori iritanti ai aparatului respirator, baza de tratament din salina este recomandata in cazul afectiunilor asmatice, pulmonare, respiratorii.

In apropierea salinei  se afla un izvor de apa termala care a fost captat si deserveste strandul cu apa termala.

Moldovan 3*

Csatari 3*

 

 

Medvehaz 3*

 

Slanic Moldova

Statiunea Slanic Moldova este cunoscuta pentru izvoarele minerale atat in Romania cat si in strainatate, datorita premiilor obtinute pentru calitatea apei la expozitiile internationale de la Viena, Paris sau Frankfurt.

Apele minerale sunt folosite atat pentru cure interne cat si pentru cure externe in tratarea bolilor hepatobiliare, metabolice si nutritionale, endocrine si cardiovasculare.

In Slanic Moldova exista baze de tratament in care se pot efectua bai calde cu ape minerale,  terapie respiratorie, electroterapie si hidroterapie, bazine pentru hidrokinetoterapie.

Rica 4*

 

Coroana Moldovei 4*

 

Teleconstructia 3*

Sovata 

Este cunoscuta pentru lacurile cu ape clorurate si sodice al caror namol are efecte terapeutice. Inconjurata de dealuri impadurite si de Muntele de Sare, statiunea ofera conditii excelente pentru odihna, tratament si relaxare.

Lacurile Ursu, Alunis, Verde, Negru, Rosu, Mierlei si Serpilor au ape clorurate si prezinta fenomenul de heliotermie: vara, temperatura apei variaza in functie de acumularea caldurii solare in apa sarata, apa calda fiind protejata de un strat de apa proaspata provenita din rari, care nu se amesteca cu apa sarata, ci se mentine la suprafata, actionand ca un izolator termic.

Sara 3*

Pacsirta 4*

Pasager House 3*

 

Vatra Dornei 

Statiunea are o traditie indelungata in tratatrea afectiunilor diverse cu ajutorul apelor minerale, folosite in procedurile din bazele de tratament. Apele minerale din statiune sunt folosite atat in tratamentele pentru persoane sanatoase si aparent sanatoase cu predispozitie pentru imbolnavire, cat si pentru tratarea afectiunilor deja instalate. Dintre procedurile folosite cele mai apreciate sunt kinetoterapia la sala si bazin, hidroterapia cu bai carbogazoase, baile de plante medicinale, dusuri subacvatice si alternante, electroterapia si masajul.

Pentru turistii care doresc o vacanta activa, exista posibilitatea de a face drumetii, excursii la manastirile din Bucovina, pescuit pe raul Bistrita, parapanta, riverrafting, ciclism montan.

Dorna 4*

 

Belvedere 3*

 

Carol 4*